Hameau Promontoire de Sajac

Hameau Promontoire de Sajac
12550 Montclar
Occitanie (sud Aveyron) vallée du Tarn4 groepsaccommodatie, 34 to 124 m², 2 to 14 personen (total 27 personen)
210-1043 €/week

Edmond BANIDE
06 72 98 34 86

Huurperiode : 7 nachten minimum

De Hameau Promontoire de Sajac, gelegen in het zuiden van Aveyron, aan het einde van de geasfalteerde weg, is een voormalige polycultuurboerderij in autarkie, geëxploiteerd tot 1980, die geleidelijk is gerenoveerd door de dochter van de boer en haar echtgenoot, in een poging de zoveel mogelijk de indeling en architectuur van de verschillende gebouwen: woonhuizen, stallen, schuren, broodovens, kastanjedrogerijen, ovens etc.

De vier gites: La Grande Maison (14 slaapplaatsen), Le Grenier (6 slaapplaatsen), La Callune (5 slaapplaatsen) en La Grange (2 slaapplaatsen) en de tweede woning van de eigenaar (aanwezig tijdens huurperiodes) zijn onafhankelijk en evenwichtig verdeeld. manier in het gehucht (zie foto Hamlet van bovenaf gezien).

Deze vier verblijven worden in juli, augustus en september 2023 verhuurd voor periodes van een week of meerdere weken van 7 dagen met aankomst op zaterdag vanaf 16.00 uur en vertrek de volgende zaterdag om 10.00 uur; het zwembad is geopend van 8 juli tot 7 september 2023

De gemeenschappelijke uitrusting van de vier gites en de eigenaren zijn:
Het verwarmde buitenzwembad (zonne-energie en eventueel warmtepomp) met chloorvrije waterbehandeling door BIO UV-apparaat, circa 10 m bij 5 m groot en een waterhoogte van circa 1,20 m over de gehele oppervlakte van het bassin, is open van 8 juli tot 7 september 2023, 6 dagen per week van 10u tot 12u30 en van 15u30 tot 19u; een speelkamer van 80 m²; een omheind speelterrein van 600 m² met 1 pétanquebaan; een panoramisch terras van 70 m² met uitzicht op de Tarn-vallei, een initiatiebaan voor swinggolf.

De goed onderhouden paden rond het gehucht maken zeer aangename wandelingen in de natuur mogelijk: weiden en bossen van behaarde eiken, kastanjebomen, coniferen en mogelijk een verbinding met de andere omliggende gehuchten.

De rivier Le Tarn die onder het gehucht stroomt (hemelsbreed 800 m en hoogteverschil 300 m) brengt 's avonds een beetje frisheid; de aankomst van de langste kanoroute op Le Tarn ligt bijna direct boven de Hameau; de rivier is ontwikkeld onder het gehucht om visserijactiviteiten te bevorderen: Lac de la Croux van 90 ha.

Gratis glasvezel-WiFi is toegankelijk vanuit alle vier de huisjes; telewerken is al uitgevoerd vanuit de gîtes met behulp van draagbare telefoons of 4G USB-sleutels als relais; coworking-kamers zijn beschikbaar in Réquista, op 13 km van het gehucht.

Het schoonmaken van de vakantiehuizen aan het einde van hun verblijf is verplicht voor vakantiegangers en wordt vergemakkelijkt door het ter beschikking stellen van stofzuigers en dweilen met emmers die een wringapparaat bevatten, de vloeren zijn grotendeels betegeld.

Bezoeken en ontdekkingstochten zijn zeer interessant:
Albi (Tarn) 50 km UNESCO-werelderfgoed, Roquefort (45 km), viaduct van Millau en Millau (70 km), meren van Lévézou (30 km), Les Cités Templières (50 km), Les Gorges des Raspes du Tarn (30 km), Rodez (70 km) …
De wandelpaden in de buurt van Sajac zijn talrijk en gevarieerd in de Tarn-vallei; In elke gîte zijn 2 wandelboekjes aanwezig: Au Pays du Réquistanais en Au Pays de Roquefort.

Een bestand met de verschillende excursies en uitstapjes die vakantiegangers de afgelopen jaren als interessant hebben beschouwd, kan per e-mail worden meegedeeld om de voorbereiding van vakanties en toekomstige bezoeken te vergemakkelijken.

Indien nodig kan ik informatie geven via internet of mobiele telefoon.
Ik woon in het gehucht Sajac tijdens de huurperiode van de gîtes.

Met vriendelijke groeten
Edmond BANIDE
Gratis WiFi
Priveparking
Ingesloten gebied
Petanque
Tafeltennistafel
Verwarmd zwembad
Games voor kinderen
Wandelpaden
Cheques aanvaard
Chèques-vacances
Bankoverschrijving