La Callune - Hameau Promontoire de Sajac

La Callune - Hameau Promontoire de Sajac
12550 Montclar
Occitanie (sud Aveyron) vallée du Tarn1 gite, 78 m², 5 personen
3 kamers, 1 badkamer


Edmond BANIDE
06 72 98 34 86

Huurperiode : 7 nachten minimum

Het voorgebergtegehucht Sajac, gelegen in Zuid-Aveyron, aan het einde van de asfaltweg, is een voormalige zelfvoorzienende gemengde cultuurboerderij, geëxploiteerd tot 1980, die geleidelijk werd gerenoveerd door de dochter van de landbouwexploitant en haar echtgenoot terwijl ze probeerden zoveel mogelijk de indeling en architectuur van de verschillende gebouwen respecteren: huizen, stallen, schuren, broodovens, kastanjedrogers, ovens, enz.

De vier gîtes: La Grande Maison (14 slaapplaatsen), Le Grenier (6 slaapplaatsen), La Callune (5 slaapplaatsen) en La Grange (2 slaapplaatsen) en de tweede woning van de eigenaar (aanwezig tijdens huurperiodes) zijn onafhankelijk en evenwichtig verdeeld. weg in het gehucht.

Deze vier gîtes zijn beschikbaar voor verhuur in juli, augustus en september 2024 voor periodes van een week of meerdere weken van 7 dagen met aankomst op zaterdag vanaf 16.00 uur en vertrek de daaropvolgende zaterdag om 10.00 uur; het zwembad is geopend van 30 juni tot 6 september 2024.

De gemeenschappelijke faciliteiten van de vier gîtes en de eigenaren zijn:
Het verwarmde buitenzwembad (zonneverwarming en eventueel warmtepomp) met chloorvrije waterbehandeling door BIO UV-apparaat, met afmetingen van circa 10 m bij 5 m en een waterhoogte van ongeveer 1,20 m over de gehele oppervlakte van het bassin, is geopend van 29 juni tot en met 6 september 2024, 6 dagen per week van 10.00 tot 12.30 uur en van 15.30 tot 19.00 uur; een speelkamer van 80 m²; een afgesloten speelruimte van 600 m² met 1 jeu de boulesbaan; een panoramisch terras van 70 m² met uitzicht op de Tarn-vallei, een inleidende swinggolfbaan.

Onderhouden paden rond het gehucht maken zeer aangename wandelingen in de natuur mogelijk: weilanden en bossen van donzige eiken, kastanjebomen, naaldbomen en mogelijk verbinding met de andere omliggende gehuchten.

De rivier de Tarn die onder het gehucht stroomt (een afstand in vogelvlucht van 800 m en een hoogteverschil van 300 m) zorgt voor een beetje frisheid in de avond; de aankomst van de langste kanoroute op Le Tarn ligt vrijwel direct boven de Hameau; de rivier werd onder het gehucht ontwikkeld om de visserijactiviteiten te stimuleren: het meer van Croux van 90 ha.

Bij alle vier de gîtes is gratis glasvezel-WiFi beschikbaar; telewerken wordt al uitgevoerd vanuit lodges met behulp van mobiele telefoons of 4G USB-sleutels als relais; Coworking-ruimtes zijn beschikbaar in Réquista, op 13 km van het gehucht.

Het schoonmaken van de eindeverblijfgîtes moet door vakantiegangers worden gedaan en wordt vergemakkelijkt door het ter beschikking stellen van stofzuigers en dweilen met emmers met wringapparaat, de vloeren zijn grotendeels betegeld; Er zijn geen lakens aanwezig.

De bezoeken en ontdekkingswandelingen zijn zeer interessant:
Albi (Tarn) 50 km UNESCO-werelderfgoed, Roquefort (45 km), Millau en viaduct van Millau (70 km), de meren van Lévézou (30 km), Les Cités Templières (50 km), Les Gorges des Raspes du Tarn (30 km). km), Rodez (70 km) …
De wandelpaden in de buurt van Sajac zijn talrijk en gevarieerd in de vallei van de Tarn; In elke gîte zijn 2 wandelboekjes: Au Pays du Réquistanais en Au Pays de Roquefort aanwezig.

Een bestand met de verschillende excursies en uitstapjes die vakantiegangers de afgelopen jaren interessant vonden, kan per e-mail worden verzonden om de voorbereiding van de vakantie en toekomstige bezoeken te vergemakkelijken.

Indien nodig kan ik informatie verstrekken via internet of mobiele telefoon.
Tijdens de huurperiode van de gîte woon ik in het gehucht Sajac.

Met vriendelijke groeten
Edmond BANIDE
Gratis WiFi
Priveparking
Ingesloten gebied
Petanque
Tafeltennistafel
Verwarmd zwembad
Games voor kinderen
Wandelpaden
Cheques aanvaard
Chèques-vacances
Bankoverschrijving


Huisdieren zijn niet toegestaan.